ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
SİVAS İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • SİVAS TANITIM
    • GENEL BİLGİLER
    • COĞRAFYA
    • OVALAR VE VADİLER
    • BİTKİ ÖRTÜSÜ
    • DAĞLAR
    • TARİHÇE
  • KURUMSAL YAPI
    • İL MÜDÜRÜ
    • İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    • ŞUBE MÜDÜRLERİ
    • ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ GÖREVLERİ
    • KURUMSAL DOKÜMANLAR
    • SOSYAL TESİSLER
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
  • FAALİYETLER
    • FAALİYET RAPORU
    • YERELDE TAMAMLANAN PROJELER
    • YERELDE YÜRÜTÜLEN PROJELER
    • YERELDE YÜRÜTÜLMESİ PLANLANAN PROJELER
    • HİZMET ENVANTERLERİ
  • HIZLI ERİŞİM
    • ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ(ÇKS)
    • TARIM SİGORTALARI HAVUZU(TARSİM)
    • TARIM BİLGİ SİSTEMİ(TBS)
    • VETERİNER BİLGİ SİSTEMİ(TURKVET)
    • GIDA GÜVENLİĞİ BİLGİ SİSTEMİ(GGBS)
    • SU ÜRÜNLERİ BİLGİ SİSTEMİ(SUBİS)
    • İSTATİSTİK BİLGİ SİSTEMİ(İBS)
    • KKYDP BAŞVURU
    • TEBLİĞLER
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksSivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Kızılırmak’taki Balık Ölümleri Hakkında Bilgilendirme

8.08.2022 / Gösterim Saysı : 1150 / Arşiv

Sivas İli, Merkez İlçesi, Karşıyaka Mahallesi Kızılırmak Abdülhamithan Köprüsü altında balık ölümleri olduğuna dair gelen ihbar üzerine, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından yerinde inceleme gerçekleştirilmiştir. Yapılan incelemede ve değerlendirmelerde ölümlerin sadece köprü altında ırmaktan ayrılan ve akıntının olmadığı bir lokalizasyonda görüldüğü, akıntının olmadığı lokalde yapılan ölçümlerde su sıcaklığı 26,1°C,  pH değeri 7,68, çözünmüş oksijen değeri 0,10-0,15 mg/lt arası olarak ölçülmüştür. Irmak üzerinde diğer bölgelerde yapılan ölçümlerde su sıcaklığı 24,2 °C pH değeri 7,68, çözünmüş oksijen değeri 5,5-6,0 mg/lt arası olarak ölçülmüştür. Akıntının olmadığı bölgedeki ölü balıklarda elle yapılan incelemede ölüm sertliği aşamasını geçerek otoliz sonucu balıkların vücut formlarının parçalanmaya başladığı, söz konusu bölgede akıntının olmaması nedeniyle suyun rengi ve kokusunda ağır bir leş kokusu gözlendiği, balık ölümlerinin durduğu, ölümlere mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı ve akıntının olmaması sonucu oluşan durgun sudaki çözünmüş oksijen miktarının çok düşük olmasının neden olduğu, bunların dışında ölümlere sebep olacak her hangi bir etkenin olmadığı kanaatine varılmıştır. Olay mahallinde balık ve su numuneleri alınarak ilgili laboratuvarlara gönderilmiş oılup, konu hassasiyetle takip edilmektedir.

Seyit YILDIZ

İl Müdürü


Son Haberler

  • Deprem Bölgelerine Yönelik Yardımlarımız Devam ...
  • İlimizde Türkiye Yüzyılında Tarım Ve Orman Viz ...
  • Arı Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Proj ...
  • “Güvenli Gıda, Sağlıklı Yaşam” İçin Denetimler ...
  • İklim Değişikliği Ve Tarımsal Sulamada Su Tasa ...
  • “Güvenli Gıda, Sağlıklı Yaşam” İçin Okul Kanti ...

Haber Arşiv

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Mehmet Akif Ersoy Mah. Şehit Fethi Akyüz Caddesi SİVAS

  • Telefon : 0346 215 17 23 (8 hat)

  • Faks : 0346 215 17 20

  • E-Posta : sivas@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​