T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Ekmek Fırınları İşletmeleri Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Yayın Tarihi : 18.02.2019

Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, ekmek ve ekmek çeşitleri üreten işletmelere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda; 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu, Türk Gıda Kodeksi Gıda Hijyeni Yönetmeliği, Etiketleme Yönetmeliği, Katkı Maddeleri Yönetmeliği vb. yönetmelikler hakkında bilgiler verildi.

İl Müdürü Seyit YILDIZ ve Gıda ve Yem Şube Müdürü Oktay KÖKSAL'ın öncülüğünde düzenlenen toplantıya, İl Müdürlüğümüz kontrol görevlileri, ilimizde faaliyet gösteren ekmek fırını işletmeleri yetkilileri ile Fırıncılar Komisyon Başkanı katıldı.

Haksız rekabeti önlemek amacıyla yapılabilecek iş ve işlemlere ilişkin fırın yetkilileri ile istişarede bulunan İl Müdürü Seyit YILDIZ;  "Mevzuat ile ilgili uygulanacak esaslar ve karşılaşılabilecek olumsuzlukların yaşanmaması amacıyla bu toplantıyı düzenledik. Sektör içerisinde rekabet olacaksa bu rekabetin hijyen ve kalitede olması gerekir." dedi. Ayrıca İl Müdürü Seyit YILDIZ toplantıda, ekmeğin kalitesini ve çeşitliliğini arttırmanın önemini vurguladı.

Sunumu yapan Gıda Mühendisi Ilgın KILIÇ ise 5996 sayılı kanun ve ilgili yönetmelikleri ve denetimlerde karşılaşılan sorunlar ve bunlarla ilgili alınacak tedbirler konusunda bilgi verdi.

İşletmelerde yapılan denetimlerde karşılaşılan sorunlar görüşüldü. Bu sorunların giderilmesine yönelik tedbirler hakkında görüş alışverişi yapılarak toplantı sona erdi.